Як провести канікули в Києві: путівник від FuzeTea та The Village: Coca-Cola Україна

Як провести канікули в Києві: путівник від FuzeTea та The Village: Coca-Cola Україна

«Канікули в місті» - це сумісний спецпроект тематичних путівників від The Village Україна та холодного чаю FuzeTea, який зібрав цікавих мешканців Києва, щоб розповісти про свої улюблені місця та розваги в місті. Бо для яскравих вихідних необов’язково їхати з Києва – нові враження та секретні місця завжди можна знайти в рідному місті. Іноді варто зробити лише кілька кроків убік чи проміняти центр на віддалений район. І починається зовсім інша історія.

 

 

Андрій Лі

 

Київ – це місто з особливими ландшафтами. Перепади висот, водна артерія з великим потенціалом розвитку простору вздовж неї, а також чимало зелених оазисів, яким, на жаль, нерідко загрожують забудови. Саме там можна видихнути, побути в контакті з собою та місцем – за це я і люблю київську природу. 

 

Читати повний матеріал «Парки, ставки і сади Києва: де відпочити на природі» про Андрія за посиланням.

 

Другий матеріал присвячений редактору рубрики «Їжа» The Village Україна та головному редактору Blackfield Coffee Ярославу Друзюку, де він розповідає про шість нетипових гастрономічних місць столиці. 

 

Гастрокультура – невід’ємна складова міської культури. Це не окрема тусовочка, де кілька десятків людей вирішують, що будуть їсти цілі міста. Це про базові потреби: як жити в місті, що тут відбувається цікавого і куди сходити на обід. Саме це я досліджую і про це пишу.



Про те, що Київ – чи не найкраще місто Європи за співвідношенням ціни та якості закладів, кажуть уже не тільки місцеві ресторатори, а й великі європейські медіа. Якщо у 2011 році Ентоні Бордейн розповідав про Київ крізь призму Чорнобиля та перепічку на Хмельницького, то сьогодні в місті не соромно показати іноземцям десятки місць – і, найімовірніше, з такими середніми чеками вони не знайдуть настільки смачних страв у жодній іншій європейській країні.

 

Повна стаття «Вуличний плов, шаурма і подільські пиріжки: що київського їсти в Києві?» з Ярославом читай за посиланням.

 

 

Анна Денисенко

 

Я займаюся дослідженням якості життя у різних районах Києва. Разом з командою ми знаходимо причини забруднення повітря, дізнаємося реальний рівень озеленення того чи іншого району, вимірюємо чергу на зарахування в конкретний садочок.

 

Моїм першим місцем роботи було міське видання «Газета по-київськи». Відтоді моя робота постійно повязана з містом. Мені цікаве майбутнє, сьогодення та історія Києва, адже коли ти дізнаєшся щось нове про рідне місто, то більше почуваєшся як удома.

 

Київ – це столиця, але ти можеш за три години проїхати на велосипеді з одного кінця в інший. І за цей час побачити дуже різну архітектуру та відвідати класні заклади. Люблю Троєщину – це мій рідний район, тут я виросла. Вважаю, що якби з Троєщиною було зручне транспортне сполучення, то це був би рай: широкі вулиці, тротуари, багато парків, є супермаркети та кінотеатри. Також дуже люблю Турецьке містечко – мікрорайон, де я живу.

 

Повну статтю «Музей авіації, пивоварня і мечеть на Татарці: де гуляти по Києву влітку» з Анною читай за посиланням.

 

 

Олексій Макаренко

 

Олексій Макаренко добре відомий у столичній тусовці. Він є організатором багатьох вечірок та редактором музичного проекту Katacult. Його, як знатного тусовщика, ми попросили розповісти про улюблені місця для нічного відпочинку.

 

Київ – це, безумовно, бурхливий казан різних подій, нових промоутерів і форматів. Але розвиток самих тусовок у підвішеному стані. Пік уже минув, а для подальшого стрибка чогось бракує. Держава ще не розуміє, що рейви – це частина сучасної культури, вони породжують туризм. До нас готові приїжджати європейці, тому що їхня публіка втомилася – на їхні вечірки ходить планктон, який уже навіть не танцює. А тут вони потрапляють на умовну «Схему» і бачать 5 000 людей, які, м’яко кажучи, закипають. «Вау, ось він забутий старий рейв – у Києві».

 

Період, коли я проводив багато часу поза домом (золотий час моєї тусовки), вже минув. Тепер я працюю і їжджу в клуби брати інтерв’ю, а ставлення до вечірок теж стало більш професійним. Починаю звертати увагу на всілякі дрібниці – звук не той, світло не те, швидко стає нудно. Можливо, це профдеформація. Тепер найкращі вечірки – це після вечірок. Коли можна зібратися вдома і просто поговорити без зайвого шуму.

 

Читай повну статтю «Де гуляти всю ніч: Олексій Макаренко про улюблені клуби, наливайки та місця для афтепаті у Києві» з Олексієм за посиланням.

 

 

Юлія Савостіна

 

Для хорошого шопінгу в Києві варто орієнтуватися на локальних виробників – це наша сильна сторона. У столиці можна знайти дуже цікаві речі з красивим дизайном за гарну ціну. А все, що стосується західних брендів, краще купувати за кордоном, де кращий вибір та нижчі ціни.

 

Я не купую одноразові та ультрамодні речі, які швидко втрачають актуальність. І намагаюся не продукувати сміття, економити свій час і жити за принципом zero waste. Шість років тому я заради експерименту рік прожила лише на українських товарах. Знаходила їх по всій Україні, на найнижчих поличках крамниць і на фабриках. Моя ініціатива набула розголосу, зацікавила людей, і так народився рух та фестиваль Made in Ukraine. Тепер купувати українське – нова життєва норма не тільки для мене, а й для більшості українців.

 

На шопінг у Києві я люблю ходити в місця, де знаю власників, історію та філософію заснування бізнесу. Мені цікаві ці люди – закохані у власну справу та готові зустрічати кожного клієнта вже на порозі.

 

Повну статтю про прекрасну Юлю та «Шопінг-тур Києвом від Юлії Савостіної: де купувати локальні книги, рослини та прикраси» читай за посиланням.